Menu

Nieuws

Zij-instomer aan het woord

“Ik voel me erg welkom en kijk uit naar alles wat op mijn pad gaat komen.”

Zij-instromer Iris Leenders deelt graag haar ervaring?

“Na een grondige oriëntatie wist ik het zeker: ik ga een carrièreswitch maken naar het basisonderwijs! Dit besluit nam ik begin juli. Na een heerlijke zomervakantie ben ik meteen begonnen met het zoeken naar een school waar ik het geschiktheidsonderzoek kon doen en het zij-instroomtraject kon doorlopen.

Ik heb contact gezocht met verschillende stichtingen van basisscholen en heb goede gesprekken gevoerd. Mijn keuze viel op Trinamiek, omdat het contact vanaf het eerste moment erg prettig was en ik het gevoel kreeg dat ze mij als zij-instromer op een fijne manier kunnen begeleiden. Binnen Trinamiek werd er bekeken op welke school ik kon starten; dat werd De Tweeklank in Nieuwegein.

Voordat ik daadwerkelijk van start kon, kwam Transvita op mijn pad. Een préscan was de volgende stap: een extra check om te bekijken of het vak van leerkracht wel echt bij mij past. Ook al was ik er van overtuigd, toch was het fijn om nog extra bevestiging te krijgen. Het gesprek met Jacqueline was snel gepland en heb ik als erg prettig ervaren. Samen hebben we de resultaten van twee vragenlijsten (over mijn motivatie, persoonlijkheid en competenties) doorgesproken en heb ik nog meer inzicht gekregen in mezelf. Ik ben ervan overtuigd dat deze informatie me goed van pas zal komen tijdens het zij-instroomtraject, zowel voor de klas als bij de opleiding aan de Hogeschool Utrecht.

De préscan was mijn eerste contact met Transvita. Ik besefte me toen pas dat Transvita ook begeleiding biedt in de oriëntatiefase richting een baan in het onderwijs. Waarschijnlijk was eerder contact helpend geweest. Een tip voor anderen: neem gerust contact op, mijn ervaring is dat Transvita erg behulpzaam en toegankelijk is.

Direct na het afronden van de préscan, heb ik met Trinamiek en De Tweeklank de puntjes op de i gezet. De dag na de herfstvakantie ben ik als leraarondersteuner gestart op de Tweeklank. Ik voel me erg welkom en kijk uit naar alles wat op mijn pad gaat komen. Nu eerst het geschiktheidsonderzoek doorlopen en dan vanaf februari echt als zij-instromer aan de slag. Ik heb er zin in!”

Onze scholen bevinden zich in regio Midden-Nederland: Utrecht, Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland.