Menu

SCHOOLLEIDERS EN HR

Zij-instroomtraject

Foto pagina 17 zij instroom

Wij enthousiasmeren HBO/WO’ ers om vanuit een ander beroep in te stromen in het basisonderwijs.

Geschiktheid & Bemiddeling

Wij zijn een loket waar potentiële zij-instromers terecht kunnen met hun vragen. We staan kandidaten te woord, verwijzen ze naar de zelftest carrièreswitch en waar behoefte is bemiddelen we om echt in de klas te kijken. Op basis van CV, motivatie en préscan beoordelen we kansrijkheid voor de diverse opleidingsvarianten en geven gericht advies.

Kansrijke ZiB-kandidaten bemiddelen we naar een passend bestuur of bieden we een plek op TransPOort.

Video afspelen

TransPOort

Via de portal ‘Transpoort’ kun je kennismaken met potentiële zij-instromers, die volgens ons geschikt zijn. Je kunt direct contact opnemen en onderzoeken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen.

Opleiding

Wij werken voor het zij-instroomtraject samen met de Marnix Academie en Hogeschool Utrecht. Onze Werkgroep Zij-instroom heeft als doel het optimaliseren van het traject.

Subsidie

Als er een zij-instromer wordt aangenomen kan er naast de landelijke subsidie in sommige gevallen aanspraak worden gemaakt op een door Transvita verstrekte flanksubsidie. Dit betreft het bekostigen van extra begeleiding en scholing van (potentiële) zij-instromers.

Oriëntatie & Ontwikkeling

Via de Transvita Academie bieden wij gedurende de oriëntatiefase de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op het lesgeven en zich verder te ontwikkelen.

Onze scholen bevinden zich in regio Midden-Nederland: Utrecht, Gelderland, Noord-Holland en Zuid-Holland.