Oriëntatie zij-instroom

Primair voor jou?!

Heb je belangstelling voor werken in het primair onderwijs?

Heb je ervaring met het werken met kinderen en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en daarmee aan een mooiere wereld? Dan is het werken in het primair onderwijs mogelijk wat voor jou!

In februari 2020 is de landelijke campagne 'de baan van het leven' van start gegaan!

Neem een kijkje!

Wil je meer actuele informatie over zij-instroom in het primair onderwijs? Die vind je hier en hier

Vóór je je verder oriënteert is het zinvol om een online-zelftest te doen, waarvan de uitkomst je helpt bij de belangrijke afwegingen als je deze stap wilt maken.

Want als je het verschil wilt maken, wil je zeker weten dat het beroep leraar, én het zij-instroomtraject als weg er naar toe, bij je past. De Zelftest Carrièreswitch Onderwijs is door het NOA/APPO hiervoor speciaal ontwikkeld. RTC Transvita heeft in de ontwikkeling van dit instrument geparticipeerd. De zelftest vind je hier.

Wil je meer informatie over het werken in het onderwijs in de regio Utrecht, neem dat een kijkje op Uvoordeklas.nl.

Ben je woonachtig in de regio Amersfoort?  Ga dan naar Keivoordeklas.nu.

 

Keivoordeklas / Uvoordeklas 

Keivoordeklas en Uvoordeklas  organiseert informatiebijeenkomsten voor mensen met belangstelling voor zij-instroom.
Deze events komen tot stand gekomen door een samenwerking tussen De Hogeschool Utrecht, de Marnix Academie, het Arbeidsmarktplatform PO, het UWV, het bedrijven-netwerk Mobiliteit Utrecht en RTC Transvita. Hieronder zie je in een korte video wat beelden van het event dat plaats vond op 23 april 2019. 
 
 

Interesse?

Is je interesse gewekt om als zij-instromer in het basisonderwijs te komen werken, dan kun je dit kenbaar maken door te 'solliciteren' middels de vacature die gepubliceerd staat op onze vacaturebank, voordeklas.nl. Klik hier om deze vacature door te nemen en je gegevens achter te laten. We nemen dan op korte termijn contact met je op. 
 

Partners Hogescholen in Utrecht 

Wat bieden wij als Transvita? Je kunt aan ons vragen stellen en wij kunnen je adviseren over de mogelijkheden. Ook kunnen wij je in contact brengen met scholen en/of besturen, om de sfeer eens te proeven of concreet te bespreken of zij met jou verder willen.

Om in aanmerking te kunnen komen voor de zij-instroom in het primair onderwijs heb je een geldig HBO-diploma nodig en voor het onderwijs voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring.

Wanneer je naast je (minimaal) HBO-achtergrond nog onvoldoende aantoonbare kennis en ervaring hebt om naast je opleiding direct voor de klas te kunnen lesgeven, raden wij je aan om je te oriënteren op een vorm van deeltijdopleiding. Dit zorgt voor een 'zachtere' landing, omdat je nog niet met de volle verantwoordelijkheid voor de klas gaat, maar via opleiding en stage hierop voorbereid wordt.

Om zij-instromer in onze regio te worden volg je een opleiding aan één van de pabo's die in deze omgeving zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden: Met deeltijdpabo studeer je, loop je stage en bereid je je voor op een baan in het onderwijs. Via de zij-instroomopleiding ga je direct voor de klas en werk je, met salaris, opleiding en goede begeleiding, toe naar je certificaat met officiële bevoegdheid om les te geven in het basisonderwijs.

Hiervoor heb je, in Utrecht stad, de keuze uit een tweetal hogescholen. Hieronder staan de linkjes naar de desbetreffende scholen en kom je direct op het gedeelte wat de zij-instroom betreft (klik op het logo van de betreffende school).  De Hoge School Utrecht heeft ook een vestiging in Amersfoort.

Afbeeldingsresultaat voor logo Marnix Academie 

Mocht je interesse hebben in het verkennen van alle mogelijkheden die de Marnix Academie te bieden heeft, kun je een kijkje nemen bij de volgende opties:

 

Afbeeldingsresultaat voor logo HU

De mogelijkheden van de Hogeschool van Utrecht zijn te vinden op de website:

(Weer) Studeren kan oplopende kosten met zich meebrengen. Op de site van de Belastingdienst vind je mogelijkheden om niet-vergoede studiekosten af te trekken van de belasting. 

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Weverstede 51c, 3431 JS Nieuwegein

030 - 237 30 10
030 - 600 88 18 (afd. planning)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.