Herintreden, hoe doe je dat...

 

Welcome home!

Ooit ben je met veel plezier en inspiratie begonnen met de PABO. Jouw inspiratie was om kinderen de best mogelijke basis te geven voor de rest van hun leven. Je hebt misschien wel even aan het beroep leerkracht geroken. Misschien heb je wel ruime ervaring opgedaan, maar op enig moment toch besloten een andere afslag te nemen in je loopbaan.

Misschien sta je opnieuw op een kruispunt in je leven en voel je dat je oude passie toch weer kriebelt. Overal in de media lees je dat het onderwijs zit te springen om goede leerkrachten, en jij kunt dat zijn! Jij hebt immers dat belangrijke papiertje al opzak waarmee je voor de klas kan. 

Nu lijkt het onderwijs als werkveld misschien verder weg dan ooit. Door alles wat je professioneel en privé hebt meegemaakt heb je je ontwikkeld tot wie je nu bent. Je kunt je afvragen of de cultuur wel bij je past. "Word ik wel gelukkig als juf of meester?" "Gaat mijn hart daar wel echt sneller van kloppen?". “Is de keuze van destijds om elders te gaan werken niet gewoon de goede geweest?” “Hoe zit dat nu echt met die werkdruk waar je overal over leest?” “En kan ik het eigenlijk wel, lesgeven aan een groep mondige kinderen?”

Wij realiseren ons dat een stap terug naar het onderwijs niet zo maar iets is. Een loopbaanstap is altijd spannend en uitdagend.

Vandaar dat we hebben nagedacht over hoe we de drempel voor jou kunnen verlagen, zodat je gewoon vrijblijvend wat kan snuffelen aan de baan van leerkracht in deze tijd. Dat kan door via ons ergens een dagje mee te lopen, een keer in te vallen onder begeleiding en je goed te ondersteunen met een bij-spijker-programma. Zowel groepsgewijs als digitaal. Bij ons kan je fouten maken! Je moet zelfs fouten maken om te leren en te snappen wat leerkracht zijn betekend! Hoe mooi is dat! Mogen ontdekken en vrijblijvend snuffelen aan "de mooiste baan van de wereld" :-)

Kom je een kop koffie drinken, gewoon eens even zitten en je mogelijkheden op een informele manier verkennen?

Neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zien jou graag terug in verbinding met je oude idealen. En terug bij ons, het onderwijs, en de prachtige/leuke/nieuwsgierige kinderen waar we mee mogen werken.

 

Hartelijke groet,

Joost Spijker

 

PS: Ik ben zelf ooit begonnen aan de lerarenopleiding en nu na jaren van ondernemen en andere zaken directeur van Transvita.

 

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Weverstede 51c, 3431 JS Nieuwegein

030 - 237 30 10
030 - 600 88 18 (afd. planning)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.