• Afd. planning: 030 - 600 88 18 pio@transvita.nl
  • Algemeen: 030 - 237 30 10 info@transvita.nl

De regeling

Hieronder treft u een korte omschrijving van de subsidie regeling ‘Regionale aanpak personeelstekort (RAP)’. 

De onderwijsarbeidsmarkt verschilt sterk per regio. Ook de kansen en uitdagingen rond het personeelstekort zijn daarmee per regio verschillend. Schoolbesturen die personeelstekorten op regionaal niveau willen aanpakken, konden van 1 februari tot en met 1 maart 2020 een aanvraag doen voor de subsidieregeling Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP). Met de RAP stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) besturen, lerarenopleidingen en andere partijen om de tekorten gezamenlijk aan te pakken op regionaal niveau.Deze RAP regeling is een logisch vervolg op de regeling 'regionale aanpak lerarentekort (RAL)', waarmee meer dan 60 regio’s in 2019 zijn gestart en die op 1 augustus 2020 afloopt. 

Zo worden schoolbesturen, scholen en lerarenopleidingen gestimuleerd om tussen 1 augustus 2020 en 1 augustus 2022 (met een uitloop tot 31 december 2022) gezamenlijk het personeelstekort in de regio aan te pakken. Hieronder wordt aangegeven hoe de regeling werkt.

Voor wie is de regeling bedoeld?

De regeling is bedoeld voor schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en lerarenopleidingen die in de regio samenwerken om het lerarentekort terug te dringen. Bij voorkeur doen ook andere partijen in de regio mee zoals gemeenten, regionale transfercentra en bedrijven.

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, de G4, krijgen een apart budget voor de aanpak van het lerarentekort. De G4 ontvangen in de komende twee jaar weer alle vier € 1 miljoen per jaar voor de aanpak van de tekorten.

De volledige RAP regeling zoals deze is gepubliceerd in de Staatscourant vindt u hier.

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Wattbaan 51-4, 3439 ML Nieuwegein

Algemeen

030 - 237 30 10

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afd. planning

030 - 600 88 18

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op Facebook

RTC Transvita TV