Bestendigen Pilot Participatiepool

Beoogde resultaten en producten

Waarom doen we dit? Leerkrachten die een (bovenwettelijke)ww-uitkering genieten vinden het over het algemeen moeilijk om de weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt. Zij zijn soms nog kwetsbaar en zitten vaak met onopgeloste vragen en gedachten: Kan ik dit nog wel? Is onderwijs de plek waar ik weer wil werken? Hun vragen en gedachten zijn vaak gebaseerd op teleurstellingen en verdriet wat hen onzeker maakt.  Ook scholen/besturen zijn voorzichtig wanneer iemand vanuit een uitkering solliciteert. Welk risico zit hier aan vast? Vanuit het UWV en het Participatiefonds zijn er wel casemanagers, maar is er geen ruimte voor face-to-facecontact. Dit maakt dat uitkeringsgerechtigde leerkrachten zich vaak onvoldoende gezien en gehoord voelen. De drempel om weer rechtstreeks met een nieuw vast dienstverband toe te treden tot de arbeidsmarkt is daarmee hoog. 

Gedurende het subsidietraject willen wij voor kandidaten uit onze regio de mogelijkheden die de Participatiepool biedt continueren en bestendigen. Wij hopen hiermee leerkrachten die langdurig zijn uitgevallen laagdrempelig de mogelijkheid te bieden om weer aan het werk te gaan in het primair onderwijs.

Hoe gaan we dit doen? Als leerkracht in de Participatiepool is het mogelijk om in het onderwijs weer positieve ervaring op te doen. Transvita kan mogelijkheden in kaart brengen. Wij kunnen deze leerkrachten matchen naar passend (vervangings)werk en daarbij zorgen voor een luisterend oor en professionalisering. 

Periode

2018 - ...

Opmerkingen

Van oktober 2018 t/m maart 2019 hebben wij in samenwerking met het Participatiefonds een Pilot uitgevoerd. In de Pilot hebben wij onderzocht wat een RTC kan betekenen voor leerkrachten uit de regio, die om welke reden dan ook een bovenwettelijke uitkering ontvangen en daarmee niet aan het werk zijn in het onderwijs. In de pilot hebben we geleerd dat er een aantal elementen zijn die re-integratie tot een succes kunnen maken:

- probeer zo snel mogelijk na het toekennen van een bovenwettelijke uitkering de kansrijkheid van re-integratie te onderzoeken.

- heb hierbij oog voor de mens achter het dossier: probeer in een persoonlijk face-to-face gesprek te begrijpen waar het vastgelopen is en wat er nodig is om weer aan het werk te kunnen

- breng met een (onafhankelijk) instrument drijfveren en kwaliteiten in beeld.

- zorg voor begeleiding en eventueel mogelijkheden voor bijscholing.

- zorg voor passend werk en een aanspreekpunt.

Het Participatiefonds heeft na de Pilot regiomanagers aangesteld en biedt, net als wij. de mogelijkheid tot e-learning aan. De regiomanager Midden Nederland is voor ons het eerste contact met kandidaten voor de Participatiepool.

 

Voortgang / status

In het schooljaar 2018-209 zijn in onze pool 3 Participatiepoolers actief geweest. Eén daarvan heeft inmiddels een vaste aanstelling met eigen klas bij een van onze besturen.

De overige 2 zijn bij aanvang van schooljaar 2019-2020 nog steeds actief als Participatiepooler.

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Weverstede 51c, 3431 JS Nieuwegein

030 - 237 30 10
030 - 600 88 18 (afd. planning)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.