1.1 Ontwikkeling en Begeleiding/ binden en boeien middels de Transvita Academie

Beoogde resultaten en producten

De Transvita Academie is bij uitstek een instrument om invalleerkrachten te ondersteunen in hun ontwikkelingsbehoefte.

Naast bijeenkomsten met docenten van de pabo's waarmee wij intensief samenwerken, hebben wij ook een online leeromgeving. Deze maakt ontwikkelen tijd en plaats onafhankelijk. Het geboden curriculum blijkt zeer goed  aan te sluiten bij de ontwikkelingsbehoefte van onze invalleerkrachten.

Het bieden van ontwikkelingsmogelijkheden levert een verhoging van het werkplezier en faciliteert het de noodzakelijke verbinding met onze steeds schaarser wordende invalleerkrachten. Het mes snijdt dus aan twee kanten. 

In het plan is de doelstelling opgenomen de Transvita academie uitbreiden naar nieuwe doelgroepen en daarmee breder te ontsluiten. Hiermee willen we niet alleen de professionalisering van startende maar ook van ervaren leerkrachten ondersteunen. Tevens is een pilot gepland waaraan schoolleiders kunnen deelnemen zodat ook zij kennis kunnen maken met het online trainingsaanbod van Transvita. De focus van de Transvita Academie blijft na/bijscholing van invalleerkrachten.

De concrete doelstelling (KPI) is om 90 extra deelnemers te laten deelnemen aan de Transvita Academie.

Periode

Van 1 maart tot 31 december 2019, met eventuele uitloop tot uiterlijk 1 augustus 2020

Opmerkingen

Momenteel vinden er contract onderhandelingen plaats met E-learing Wizzard. Met deze leverancier van online leeromgevingen zijn er in het afgelopen jaar positieve ervaringen opgedaan. De intentie is deze samenwerking voort te zetten en uit te breiden.

 

Voortgang / status

 

 

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Weverstede 51c, 3431 JS Nieuwegein

030 - 237 30 10
030 - 600 88 18 (afd. planning)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.