Over RTC Transvita

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals beschreven in het Sectorplan PO en heeft als regio Midden-Nederland.

De vijf hoofdactiviteiten van RTC Transvita zijn:

  1. Het werven en begeleiden van leerkrachten ten behoeve van vervangingsvragen;
  2. Het bemiddelen van leerkrachten op vervangingsvragen;
  3. Invulling geven aan het gedelegeerd werkgeverschap van leerkrachten van de Talentenpool. Dit zijn leerkrachten met een vaste aanstelling die op invalvragen worden ingezet.
  4. Het ontwikkelen van een Loopbaancentrum waar alle medewerkers van aangesloten besturen gebruik van kunnen maken.
  5. Het verzamelen en ontsluiten van vacatures voor tijdelijke en vaste formatie via Voordeklas.nl

Op de pagina's rechts in de navigatie vindt u meer algemene informatie over RTC Transvita.  

 

brochure voor LeerkrachtenBrochure

Klik hier voor de brochure over RTC Transvita in vogelvlucht. Hierin worden alle takken van onze organisatie (beknopt) toegelicht. 

 

Wat is een RTC?

 

 

 

Over onze invalpool

De invalpool is een pool van oproep-leerkrachten. Een belangrijk kenmerk van deze invalpool is dat de leerkrachten zelf hun agenda beheren en kunnen aangeven of ze al dan niet beschikbaar zijn voor invalwerk. Er is dus een grote mate van vrijheid en vrijblijvendheid. Dat is een belangrijke reden dat leerkrachten graag werken via onze invalpool. Ook kunnen leerkrachten via onze invalpool kennismaken met verschillende scholen en een netwerk opbouwen. Veel poolers stromen via deze contacten door naar een plek in de vaste formatie. Ook zijn er leerkrachten die niet op zoek zijn naar een vaste plek en de afwisseling van het invalwerk juist fijn vinden.

Onze invalpool is met honderden oproep-leerkrachten de grootste vervangingspool van Midden-Nederland. Met behulp van een computerprogramma worden inval-leerkrachten ingepland door de matchers van RTC Transvita. Jaarlijks worden duizenden aanvragen om in te vallen via RTC Transvita opgelost. Hiermee realiseren we samen met onze pool-leerkrachten dat er in veel gevallen continuïteit gegeven kan worden aan het onderwijsproces wanneer de eigen leerkracht ziek of om een andere reden afwezig is. Een buitengewoon belangrijke en betekenisvolle taak.

 

 

 

Organisatie

RTC Transvita is een Regionaal Transfercentrum (RTC) zoals uitgewerkt in het Sectorplan PO. RTC Transvita is van en voor aangesloten schoolbesturen die willen samenwerken op het vlak van strategisch personeelsmanagement, personeelsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

Contactgegevens

 Weverstede 51c, 3431 JS Nieuwegein

030-23 73 010

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.